Разпространете празничния дух и спечелете прекрасни подаръци

Празниците са точно зад ъгъла и чукат на вратата. Вече чуваме добре познатите и малко остарели сезонни хитове. Само след няколко дни ще поседнем на дивана, ще гледаме любимите си празнични филми, ще ценим моментите с близките ни и ще хапваме много мандарини и вкусна домашна храна. Нека си признаем, това е традиция за всеки от нас.

Тази година, докато пазарувате за празничните ястия и лакомства, можете да разпространите празничния дух и да спечелите прекрасни подаръци. Малките предприятия бяха силно засегнати от пандемията, сега имате възможност да ги подкрепите, но и да спечелите 100 лева. Единственото, което трябва да направите, е да пазарувате, да платите с вашата карта Visa и да регистрирате разписката си тук: https://www.visabg.com/campaign/winterpromo2020/. Не е ли прекрасно да печелите награди по време на празничен сезон?

За тези от вас, чието най-добро умение не е готварството или не разполагате с достатъчно време, за да приготвите празничната вечеря, имаме решение - foodpanda.bg. Сега, докато всички ресторанти са затворени, бизнесът им може да бъде подкрепен чрез опция за доставка. До 10 януари 2021 г. всяка поръчка над 40 лева, направена на платформата foodpanda.bg и платена с карта Visa, ви дава шанс да спечелите една от 30 технологични джаджи, сред които смартфон, Bluetooth слушалки, смарт очила и др., независимо дали правите поръчка от секцията ресторанти или от секцията магазини на платформата.

Освен текущите кампании на Visa, има още няколко причини да платите с вашата карта. В момента все повече потребители предпочитат карти вместо пари в брой поради съображенията, свързани със здравето и безопасността, заради пандемията. Други предимства са:

Сигурност: В случай че вашата карта бъде открадната или загубена, тя може лесно да бъде блокирана от банката издател и няма да загубите пари си. По този начин тя става безполезна пластмаса за крадеца или за човека, който я намери.

Удобство: Когато си харесате даден продукт, искате да имате възможност да го купите на момента, нали? За съжаление, понякога сумата на артикула, който ни харесва, е много повече от очакваното и ако нямате достатъчно пари в брой, трябва да отидете до банкомата или до банката, за да можете да го платите. Когато носите дебитна или кредитна карта обаче не е нужно да се притеснявате, защото можете да платите лесно, бързо и сигурно.

Проследимост: Благодарение на модерните технологии вече можете да следите всички трансакции, които сте направили през последната, седмица, месец, година и т. н. Почти всички български банки предлагат мобилно приложение или цифрово банкиране, чрез което можете да видите сумата на всяко плащане за избрания период от време, датата и търговеца. По този начин можете да поддържате балансиран бюджет си и да бъдете по-отговорни финансово.

Борба със сивата икономика: Сивата икономика има отрицателно въздействие върху всеки гражданин. Това води до по-ниски данъчни приходи и БВП. Увеличаването на дигиталните разплащания с 10% в продължение на пет последователни години може да свие неформалната икономика от 23 процента от световната икономика до 19 процента, това показва доклад на A.T.KearneyReportShows от 2018 г. Много правителства по света признават предизвикателствата, които издига пред тях сивата икономика, и все по-често преминават към дигиталните разплащания като начин за намаляване на неформалните трансакции.

Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.