Visa насърчава развитието на жените по целия свят

Жените стимулират развитието на икономиките по света. Те вдъхновяват и оказват влияние върху работната сила като предприемачи, спортисти и играят водеща роля при вземането на решения в домакинството. Повече от всякога жените си проправят път напред. Все още обаче, както показват данните на Women's World Banking, 1 милиард жени по света изпитват ограничен достъп до капитал и финансови услуги, а според Световния икономически форум общата неравнопоставеност между половете е толкова голяма, че преодоляването й би отнело 99,5 години.

За съжаление, в резултат от COVID-19 пандемията неравенството между половете се задълбочи. Според McKinsey Global Institute на жените се пада повече от 1/3 от заетостта в световен мащаб, но в същото време 50% от загубените работни места в резултат от неочакваната пандемия ще бъдат такива, заемани от жени. В доклада организацията посочва още, че работните места, заети от жени, са 1,8 пъти по-уязвими от настоящата криза, отколкото на работните места на мъжете.

В тези трудни времена за всички жени по света Visa продължава да ги подпомага и насърчава във всички аспекти на живота. Приобщаването им е основна част от мисията на Visa да свързва и подкрепя развитието на хората, обществото и икономиката чрез най-иновативната и надеждна мрежа за разплащания в света. Чрез различните си програми в подкрепа на жените Visa се надява да ги вдъхнови да се впуснат смело в дигиталния свят и с помощта на технологиите да развиват успешно своите начинания. COVID-19 ускори нуждата собствениците на малък бизнес, сред които и много жени, да предлагат на клиентите безопасен и удобен начин на разплащане, както и да имат онлайн присъствие.

Когато говорим за Visa и подкрепата ѝ за жените бихме могли да наречем компанията „страна на възможностите“. Целта на Visa е да спомогне за създаването на условия за равнопоставеност чрез предоставяне на технологични инструменти и финансова подкрепа за жените по пътя към всеобхватното дигитално общество. Това включва и различни форми на образователни програми, достъп до най-новите технологии за разплащания и глобалната партньорска мрежа на Visa.

Компанията продължава програмата Women's World Banking започната пред 2017 г., чрез която се подпомагат жени собственици на малки предприятия да получат финансиране и да развият бизнеса си. Списъкът се допълва успешно с инициативата She'sNext, чрез която Visa насърчава развитието на малки бизнеси, притежавани от жени по целия свят, и Visa Everywhere initiatives, които са фокусирани върху предоставянето на платформа на жените предприемачи, където да демонстрират своите новаторски решения.

През април миналата година с отговорност и емпатия в условията на пандемията фондацията на Visa обяви две програми на обща стойност 210 милиона долара, насочени към икономическия напредък на жените и спешните потребности на местните общности от средства след разпространението на COVID-19.

Visa подкрепя жените не само в бизнеса, но и в различните спортове чрез ангажимента ни с глобалния женски футбол и Team Visa. От самото му създаване през 2000 г. жените съставляват средно 54% от Team Visa. Миналата година Visa разшири отбора си с 52 жени спортисти.

Сред тях е първият български спортист, който се присъедини към Team Visa, и това е Ивет Лалова. Като атлет, тя е модел за подражание и доказва, че успехът е пътешествие, пълно с препятствия и победи, постигнати с отдаденост и упорита работа.

Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.